Licitálás

Licitálás szabályai


A diretto.hu lehetőséget biztosít Felhasználóinknak arra, hogy termékeket és szolgáltatásokat aukcióra bocsáthassanak. Az aukcióra bocsátott termékek és szolgáltatások az Általános Felhasználási Feltételekben meghatározott irányelvekbe nem ütközhetnek. Az eladó az általa feltöltött termék ellenértékeként kizárólag az aukció, vagy azonnali áras értékesítés során nyertes ajánlatnak megfelelő árat kérheti el, amely a következő lehet:

Aukciós értékesítés során:
- Az eladó által megjelölt azonnali elviteli ár
- A legmagasabb licit ár, amely elérte, vagy meghaladta a minimál árat,
- Minimálár megjelölésének hiányában: a legmagasabb érvényes licit.

A diretto.hu piacterén feltüntetett árak bruttó árak. Az eladónak a diretto.hu oldalra feltett ajánlatai szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, amelytől való elállás csak a Polgári Törvénykönyvben meghatározott esetekben és feltételekkel lehetséges. Az eladó sem önmaga sem megbízottja segítségével nem licitálhat a saját maga által indított árverésen.

Az aukció lezárását követően a szerződés az Eladó és az érvényes ajánlatot tevő Vevő között automatikusan létrejön, amelyre tekintettel a szerződésben foglaltakat mind a Vevő, mind az Eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az Eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a Vevőnek eladni, a Vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvásárolni.( ha az a termékleírásban leírtaknak megfelel) Az Eladónak és a legmagasabb licitet kínáló Vevőnek a licitálási periódus lejártának napjától számítva 5 (öt) munkanapon belül kell felvenni a kapcsolatot egymással. Amennyiben ez a kapcsolatfelvétel egyik fél részéről sem történik meg ezen határidőn belül, úgy az Eladó jogosult a terméket ismételten újra aukcióra bocsátani, illetve Vevő kötelezettsége is megszűnik a vételre vonatkozóan.

Hogyan tudok licitálni, vásárolni?

Amennyiben vásárolni szeretnél, kövesd a következő lépéseket. Ha még nem tartozol regisztrált Felhasználóink közé, regisztrálj most. A Regisztrációt követően lehetőséged nyílik azonosítani magad, (az azonosítás nem kötelező, de a partnerek előnyben részesítik az azonosítással rendelkező felhasználókat). Az azonosításról részletesen, itt olvashatsz:  http://www.diretto.hu/page/felhasznaloi-azonositas. Kérjük, kövesd a lépéseket a leírtak alapján. Ha már regisztráltál, és sikeresen azonosítottad magad, úgy keresd ki a megfelelő terméket, szolgáltatást a „Keresés” funkció segítségével, vagy a termékek kategóriái között böngészve. Alaposan vizsgáld meg azt a terméket, amire licitálni szeretnél. Ha felmerülne bármilyen kérdés a termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, érdeklődj felőle az Eladónál a terméklapon keresztül.

- Szerezz információkat arról az eladóról, akivel a jövőben üzletet fogsz kötni. Nézd meg az Eladó profiljában a visszajelzési mutatóknál az Eladó értékeléseit, valamint az Eladó felhasználó azonosításának szintjét , ahol elolvashatod a többi Felhasználó értékelését a vele korábban kötött ügyletekkel kapcsolatban.
- Győződj meg arról, hogy nincsenek-e félreértések a szállítási költségek fizetésével, a fizetési feltételekkel és a fizetési móddal kapcsolatban, valamint egyéb fontos részleteket illetően.
- Határozd meg azt a maximum összeget, amennyit hajlandó vagy az áruért kifizetni, majd erősítsd meg a licitet.
- Kérjük, hogy csak akkor licitálj, amennyiben komoly az ajánlatod, hiszen ezzel a szándékoddal a Ptk. szerinti vételi ajánlatot teszel!

Az üzletkötést és -lebonyolítást megkönnyítendő megengedjük, hogy a termékleírásokban és a hozzászólásokban megadjatok bármilyen elérhetőséget, amin keresztül kommunikálhattok egymással. Az ezzel járó felelősség is a tiétek, hiszen a nyilvánosan megosztott adatokat már nem lehet ellenőrizni. Javasoljuk, hogy emailcímen, skype vagy egyéb üzenetküldő elérhetőségen kívül ne adjatok meg mást! Tanácsoljuk azt is, hogy telefonszámot csak privát csatornán (pl. email) keresztül cseréljetek, lakcímet lehetőleg még ott se, ha máshol is lebonyolítható az üzlet. 

E lehetőség mellett is kérjük, hogy licitáljatok és és üssétek le a terméket, amit megvesztek partneretekről. Miért jó ez nektek? Mert csak így írhattok értékelést és rólatok is csak ekkor készülhet új visszajelzést. Ez pedig közösségi érdek, hiszen mostantól nektek kell kiszűrni a nem idevalókat és jutalmazni minden jó szándékú és korrekt partnert! A kényelmesebb felhasználás kis kötelezettséggel is jár, de ahogy a régi mondás tartja: "Mindenki egyért, egy mindenkiért!"

Sikeres üzletelést kívánunk!