Felhasználók értékelése


Hogyan jelezzem, hogy sikeres vagy sikertelen volt a tranzakció (adás-vétel; csere)?

A felső sávban található "+" jel melletti boríték gombra kattintva láthatóvá válnak a rendszerüzenetek. Sikeres vagy sikertelen aukció esetén rendszerünk ide értesítést küld, melyre kattintva lehetővé válik az értékelést. Háromféle értékelés adható: pozitív, negatív, és semleges.


Milyen értékeléseket adhatok?

Pozitív értékelés adható, amennyiben minden rendben zajlott le, nem volt semmi komolyabb fennakadás a termék/szolgáltatás átvételében, fizetésében vagy cseréjében és a tranzakció létrejött. A partner pontos, figyelmes volt, és körültekintően járt el az adásvétel folyamán.

Semleges értékelés adható amennyiben elégedett volt, de fennakadások voltak a termék/szolgáltatás átvételében, a fizetési folyamatban, vagy a tranzakció nem jött létre a partner nem kellő körültekintése, hiányos információi vagy egyéb miatt. A partner a problémákat figyelembe véve korrekt, megértő hozzáállást tanúsított.

Negatív értékelést csak legvégső esetben ajánlott adni, akkor, ha a partnerek minden tőlük telhető lépést megtettek az adásvétel sikeres lebonyolítása érdekében, de elégedetlenek voltak a tranzakció lebonyolításával és komoly gondok voltak a folyamatokban.

Az értékelés szövege legyen tényszerű, tárgyilagos és kerülje a személyeskedést! A negatív értékelésre az értékelt Felhasználó reagálhat, amely így közvetlenül a negatív értékelés mellett lesz látható a minősített Felhasználó adatlapján.


Értékelési mutató

Pozitiv értékelés =  1, semleges értékelés = 0, negatív értékelés = -1

Értékelése százalékosan jelenik meg úgy, hogy (értékelések összege/értékelések száma) * 100

Illetve csillagokkal:

0%   -                 = 0 csillag
1%   -   19 %       = 1 csillag
20% -   39 %        = 2 csillag
40% -   59 %       = 3 csillag
60% -   79 %       = 4 csillag
80% - 100 %       = 5 csillag

1. Példa: Ha van egy pozitív, egy negatív és egy semleges értékelésem akkor:

értékelések száma = 3
értékelések összege = 1 - 1 + 0 = 0
értékelés = (0/3) * 100 = 0% (nulla csillag)

2. Példa: Két pozitív, és egy negatív esetén:

értékelések száma = 3
értékelések összege = 1+1-1 = 1
értékelés = (1/2) * 100 = 50% (három csillag)

3. Példa: Három pozitív értékelés

értékelések száma = 3
értékelések összege = 1 + 1 + 1 = 3
értékelés = (3/3) * 100 = 100% (öt csillag)

A semleges értékelések a pontszámot nem módosítják.
Azonos felhasználótól érkező több visszajelzés egynek számít minden értékelési mód esetén.

Eltávolítható a rólam készült értékelés?

Alapvetően értékelést nem áll módunkban eltávolítani, csak bizonyos esetekben. Kérjük, olvasd át alaposan az alábbiakat:

 A visszajelzések az adásvételi kapcsolatba került felek véleményét jelzik, oldalunk nem foglal és nem is foglalhat állást ebben. Nem tudjuk az értékelések jogosságát pontosan megvizsgálni, valamint oldalunk nem vesz részt az üzletkötésben, csupán a piacteret biztosítja a feleknek.  Kérjük Felhasználóinkat, minden esetben az igazat írd le az értékelések megadásánál, hisz ezzel a többi Felhasználónak is segítség, mivel többek között ez alapján dönthetik el, kívánnak-e üzletet kötni valakivel, vagy sem. A felbujtásra alkalmas értékelést, mint pl. "csaló, hazug" - amellett, hogy kifejezetten elítéljük - nem töröljük.

Kivételek lehetnek azonban:

Az olyan visszajelzés, amely az alábbiakkal megegyezik eltávolításra kerülhet, azt a visszajelzést viszont, amelyet az alábbiak egyike sem érint, nem távolítjuk el.

- Oldalunk üzemeltetői részére hivatalos jogi megkeresés érkezik, amelyben kijelentik, hogy a visszajelzés rágalmazás, becsületsértés vagy egyéb módon törvényellenes szövegezésű.
- Az értékelő Felhasználó célja egyértelműen partnere ellehetetlenítése, rossz színben való feltüntetése volt. Mindez úgy, hogy a partner valós vételi szándék nélkül, csak a negatív jelzések leadása miatt tett vételi ajánlatot és ezért őt felfüggesztettük
- A visszajelzés szövege obszcén, közönséges nyelvezetet vagy bárki megbotránkoztatására okot adó információt, illetve kiskorúakra nézve ártalmas megjegyzést tartalmaz.
- Az értékelés szövege tartalmazza egy Felhasználó személyes adatait, pl. pontos név, cím, telefonszám vagy e-mail cím.
- A visszajelzés hivatkozást, szkriptet, esetleg más, az adott oldal működését befolyásoló kódot tartalmaz.
- Tévedésből az értékelés során nem megfelelő jelzés készült a tranzakcióról és ezt a negatív visszajelzést adó Felhasználó módosítani szeretné, mindezt úgy, hogy az értékelést azonos szövegezéssel a másik Felhasználóról már elkészítette.

A tisztességes Felhasználó, még ha kap is negatívot, a többségben lévő pozitív jelzések miatt nem kerül kizárásra. Ez biztosítja, hogy valóban csak az inkorrekt Felhasználók kerüljenek kizárásra a piactérről.

Mindemellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy a semleges vagy negatív jelzésre közvetlenül a visszajelzés alatt reagáljon az érintett felhasználó, így látható a másik fél véleménye is a történtekről. Az esetleges érdeklődő így teljes képet kaphat az adott helyzetről.

Mi történik, ha negatív értékelést kapok?

Azon Felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy az összes visszajelzésének 20 százaléka negatív kizárásra kerül. Tehát az a Felhasználó aki megfelelő számú negatív értékelést szerez automatikusan kizárja magát a vásártérről.