Csoportos feltöltés - táblázat kezelési útmutató 


Az e-mailben kapott linken elérhető táblázatot kitöltve egyszerűen és gyorsan tölthetsz fel egyszerre sok aukciót. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani ezzel az útmutatóval.


A táblázat első sorában láthatod az oszlopok címeit (Aukció kód, Aukció megnevezés, Termék helye, stb.). Fontos, hogy ezt a sort soha se módosítsad, különben a csoportos feltöltés hibásan vagy egyáltalán nem fog működni! (Amennyiben mégis beleírnál, használd a Visszavonás parancsot vagy a Ctrl+z billentyű kombinációt! Ha pedig már elmentettél egy ilyen módosítást és nem tudod, hogy mi volt az eredeti, vedd fel a kapcsolatot adminisztrátorunkkal az info@diretto.hu címen!)


Amikor az egér mutatóját a az első sor valamelyik cellájára viszed, egy felugró ablakban olvashatod az adott oszlopra vonatkozó kitöltési segítséget. Erre láthatsz példát az 1. képen:1. kép


Azon celláknál van ilyen felugró ablak, amelyek jobb felső sarkában kis fekete háromszöget látsz. Amelyeknél nincs ilyen, azon oszlopok celláit szabadon kitöltheted (Termékmegnevezés, Termék leírás, Fix ár (Ft), Szállítással és fizetéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók).


A többi oszlopnál a felugró ablak alapján töltsd ki a cellákat!  Egyes oszlopokba csak meghatározott számokat szabad írni, erre láthatsz példát a 2. képen:
2. kép


Ilyenkor a számkódok feloldását láthatod a felugró ablakban, ez alapján értelemszerűen válasszad ki a neked szükségest!

Ha egy aukciót a feltöltés napján akarsz indítani, akkor hagyd üresen az Indulás oszlopot! Amennyiben egy korábban már feltöltött és lejárt aukciót szeretnél újraindítani, akkor viszont kötelező megadnod egy jövőbeli (tehát az aktuális dátumhoz képest legalább egy nappal későbbi) időpontot!


A képek elnevezésére vonatkozó szabályok: ha két eltérő képet teljesen ugyanazzal a névvel nem lehet feltölteni, legalább egy karakterben el kell térniük. Javasoljuk a “beszédes” neveket, például egy fűnyíró aukciójánál a funyiro1.jpg, funyiro2.jpg, stb. Így könyebb elkerülni a névütközéseket. Egy aukcióhoz maximum három különböző képet kapcsolhatsz. Ha két különböző aukcióhoz ugyanaz(oka)t a képnev(ek)et írod, akkor ugyanaz(ok) a kép(ek) fog(nak) azon aukcióknál megjelenni. A képek egyenként nem lehetnek nagyobbak 1 MB-nál (megabájt), a használható fájltípusok: jpg, png, gif, tif.