A csoportos feltöltési modul jelenleg nem elérhető, fejlesztés alatt van. 

Egyszerre több terméket szeretnél feltölteni akkor jelezz az info@diretto.hu-n feltöltési igényeddel kapcsolatba.

A csoportos feltöltés menete

1. Regisztrálj a http://www.diretto.hu/register/ oldalon!


2. Küldj egy e-mailt a regisztrált e-mailcímedről az info@diretto.hu címre! A levél tárgya a következő legyen: csoportos feltöltés - jelentkezés - felhasználónév! A levélben add meg azt is, hogy xml vagy táblázatos formában szeretnéd használni a szolgáltatást! (Ezekről a 4. pontban részletesen olvashatsz.)


3. Az adminisztrátor megadja a jogosultságot a csoportos feltöltésre, erről e-mailben értesítést is küld neked. Az értesítőhöz csatolva, választásodtól függően, kapsz egy xml példafájlt vagy egy linket a táblázathoz. A korábban feltöltött aukciók (ha vannak ilyenek) már benne lesznek az xml fájlban/táblázatban.


Ezek után a www.diretto.hu oldalra belépve a Saját menü részben (jobb felső sarokban jelenik meg, a felhasználó névre mozgatva a kurzort) láthatóvá válik a Csoportos feltöltés link, erre kattintva bejön a csoportos feltöltő oldal. Korábbi választásodtól függően ekkor a két út közül az egyiken mehetsz tovább:


4. a) Amennyiben az xml formát kérted adminisztrátorunktól, nincs más dolgod, mint kiválasztani a Forrás típusánál az xml-t és megadni a fájl URL-jét (a feltöltő oldal megfelelő sorában), ahonnan oldalunk behívja az adatokat. Kérjük, figyelmesen hozzad létre az xml fájlt, a kiküldött mintának megfelelően, különben nem lesz hibátlan a feltöltés! Figyelj oda a feltöltendő képekkel kapcsolatos szabályokra is! Ezeket az 5. pont tartalmazza.


4. b) Amennyiben a táblázatos formát kérted adminisztrátorunktól, a visszajelzést tartalmazó e-mailben és a csoportos feltöltő oldalon is megtalálod annak a táblázatnak a linkjét, amelyet ki kell töltened. A kitöltéshez itt találsz útmutatót. Figyelj oda a feltöltendő képekkel kapcsolatos szabályokra is! Ezeket az 5. pont tartalmazza.


5. A feltöltő oldal jobb oldalán látható Képek feltöltése mezőben adhatod meg egyszerre az összes feltöltendő aukcióhoz tartozó képet. Kérjük, figyelj arra, hogy a képek mérete egyenként nem haladhatja a meg a 1 MB-ot (megabájt) és minden fájlnak eltérő névvel kell rendelkeznie! (Például: kep1.jpg, kep2.jpg, kep3.jpg, stb.) Több aukcióhoz is csatolható ugyanaz a kép. A használható fájltípusok: jpg, png, gif, tif

A listába betalózott/bedobott képek feltöltése automatikusan elindul, de ez leállítható és később újraindítható.

Fontos, hogy a második és utána következő csoportos termékfeltöltéseknél a már létező aukciók képei csak egyenként, a hagyományos felületen keresztül módosíthatók, míg az aukció össze többi adata a táblázaton/xml fájlon keresztül is szerkeszthető!


6. A képek feltöltése után kattints a Kézi importálás a DIRETTO-ba most! gombra és figyeld a Státusz mezőben a folyamat lefutását! Amint véget ért, a Saját menü→Eladás oldalán megjelenik az összes új aukció.

Az xml-es változatnál a későbbiekben elérhető lesz az automatikus lekérdezés funkció. Ezt bekapcsolva oldalunk a beállított időnként (naponta, hetente, stb.) lekérdezi az xml fájlt és az alapján frissíti az aukciókat.


7. A későbbiekben elegendő a már meglévő xml fájlt vagy táblázatot szerkesztened, majd a csoportos feltöltő oldalon elindítanod az importálást.

Felhívjuk figyelmed arra is, hogy amennyiben egy aukciót törölsz a táblázatból/xml fájlból, az nem tűnik el oldalunkról, csak a további frissítéseknél nem módosul már!

A csoportos feltöltéssel a lejárt aukciók újraindíthatók, míg a még futó aukciók meghosszabíthatók.

Az újraindítás módja tulajdonképpen megegyezik a teljesen új aukciók indításával, annyival egyszerűbb, hogy elég másolás+beillesztés paranccsal létrehoznod a bejegyzést egy új azonosítóval. (Tehát a táblázatban új sorba kell bemásolni, az xml fájlba új bejegyezésként.)

A futó aukciók meghosszabbítása az időtartam növelésével valósítható meg.

Amennyiben új aukciót hozol létre vagy újraindítasz és véletlenül elmúlt dátummal töltenéd fel, akkor sincs baj, mert rendszerünk automatikusan felismeri ezt és az aktuális dátummal indítja a hirdetésedet.


"50 termék = 5 kiemelés" akciónkban, 5 db ingyenes főoldali termékkiemelést adunk, ha október 31-ig legalább 50 terméket feltöltesz az új tömeges feltöltés funkció használatával.